Catering świąteczny – tradycyjne wigilijne potrawy na stole

Catering świąteczny – tradycyjne wigilijne potrawy na stole

Catering świąteczny Katowice - dalsze informacje o tej usłudze znajdziesz w tym miejscu.

Ostatni tydzień roku to okres, który spędza się przede wszystkim z bliskimi, lecz obiady świąteczne odbywają się także w firmach. W wielu przypadkach załoga firmy aranżuje je swoimi siłami, przynosząc samodzielnie ugotowane dania, jednakże w większych przedsiębiorstwach ten sposób działania często nie jest wydajny. Żeby zatem ułatwić sobie zadanie planowania firmowych śniadań bożonarodzeniowych, tych mniejszych, jak i tych na dziesiątki osób, zalecamy skorzystać z oferty cateringu świątecznego.

Catering świąteczny – co można zamówić na wigilijny stół?

Rzecz jasna, na wigilijnym stole musi być podanych jak najwięcej rodzimych świątecznych smakołyków. To zwłaszcza ryby, np. chrupiący filet z łososia czy też karpia, jak również staropolskie zupy – z całą pewnością barszcz czerwony i żurek, a opcjonalnie także zupa rybna. Na talerzach nie powinno zabraknąć też pierogów z grzybami i kapustą, które najczęściej serwowane są razem z wspomnianym wcześniej barszczem czerwonym. Firmowa impreza świąteczna nie byłaby kompletna bez chłodnych przekąsek, przykładowo bez sałatki warzywnej bądź śledzia z borowikami. Wypada również zatroszczyć się o smakowity specjał na koniec spotkania. Na stół bożonarodzeniowy polecamy kutię z miodem, puszysty sernik lub makowiec.

Catering świąteczny dla pracowników – wybierz dania, które wszystkim będą smakować

Za planowanie Wigilii w firmie warto wziąć się z kilkunastodniowym wyprzedzeniem. Musisz ustalić termin spotkania i zestawić go z harmonogramem urlopów zatrudnionych. Umożliwia to ścisłe oszacowanie przewidywanej liczby gości uroczystości, a tym samym pomoże zamówić stosowną ilość porcji. Zalecamy porozmawiać z zatrudnionymi o menu i wespół zdecydować się na te dania z portfolio firmy cateringowej, które wszystkim pasują. Istotne jest również to, aby dowiedzieć się czy któryś z zatrudnionych cierpi na alergię, przykładowo na orzechy, które mogą znajdować się w w wypiekach, lub są w załodze firmy wegetarianie. Dla tych pracowników należy zamówić potrawy odpowiadające ich preferencjom dietetycznym. Firmy cateringowe zajmujące się przygotowaniem meny świątecznego przyjmują zamówienia przez większość grudnia, jakkolwiek nie zalecamy odkładać tego na ostatnią chwilę.

Siedziba:
Lastrada Catering Sp. z o.o.
ul. Piastowska 47
30-067 Kraków

Mob.: +48 500 250 967
E-mail: [email protected]